IKEA FAMILY - DRUŽINSKI MARATON - Razpis

Datum:SOBOTA 10. 6. 2023
Štart:9:00
Štartno mesto:KONGRESNI TRG
Cilj:KONGRESNI TRG DO 11:30
Proga:

Štart bo v Ljubljani ob 9:00 na Slovenski  cesti (Drama), proga poteka do Zoisove, kjer se zavije levo in nadaljuje do križišča z Grudnovo, kjer se zavije desno do Prulskega mosta. Nadaljuje se desno po Opekarski do Hladnikove, kjer se zavije levo in nadaljuje do križišča z Ižansko cesto, kjer se zavije desno in nadaljuje do križišča za Črno vas ter nadaljuje proti Igu. Na križišču za Mateno se zavije desno in nadaljuje do Matene, kjer se zavije levo za Iško Loko. V Iški Loki je na športnem igrišču predvidena okrepčevalnica in 10 min postanek. Nadaljuje se po cesti Iška loka proti Ljubljani. Družinski maraton se vrača v nasprotni smeri prihoda Hladnikova, desno Opekarska, Trnovski pristan, Krakovski nasip, Zoisova in Slovenska cesta (Drama).

Dolžina:21 km

Prijavnina

Prijave

Brezplačno                                 

On-line prijave bodo možne do vključno 11. 6. 2022!

Dvig startnih številk1. 5. - 9. 6. 2023 od  9:00-19:00, VZAJEMNA, BTC, HALA A


STARTNI PROTOKOL:

VSAK UDELEŽENEC SE POSTAVI NA STARTNO MESTO V STARTNEM KORIDORJU Z ZADOSTNO VARNOSTNO RAZDALJO.

Na maratonu ni individualnega merjenja časa.Zaradi zagotavljanja varnosti udeležencev bo maraton potekal v obliki zaprte vožnje na cestah, popolnoma zaprtih za ves promet, od 9:00 do 11:30.Trasa 2023 - start KONGRESNI TRG - SLOVENSKA CESTA:

Posebni pogoji:

  • Zaščitna čelada je obvezna, potrebno je voziti po cestno-prometnih predpisih.
  • Na hrbtni strani štartne številke je obrazec z vitalnimi osebnimi in kontaktnimi podatki, če bi prišlo do nezgode ali poškodbe. Prosimo, da podatke vpišete, saj boste z njimi (v neljubem primeru nezgode) močno olajšali delo reševalni službi na maratonu.
  • Udeleženec maratona je vsakdo, ki izpolni prijavnico in prečka štartno črto.
  • S prijavo in dvigom štartne številke udeleženci maratona potrjujejo, da so seznanjeni s pogoji razpisa in se z njimi strinjajo.
  • Udeleženci maratona štartajo ob 9:00 in vozijo skladno s svojo stopnjo pripravljenosti; maraton se zaključi najkasneje ob 11:30.
  • Vsi udeleženci maratona vozijo na lastno odgovornost; organizator ne odgovarja za morebitno povzročeno škodo na materialih ali ljudeh.
  • Prosimo, spoštujte naravo in ne odmetavajte ovojev energetskih ploščic in pijač na cesto!
  • Organizator zagotavlja vsem prijavljenim udeležencem hrano in napitke na okrepčevalni postaji ob progi ter kolajno in malico na cilju.

Prijavnina:

Prijavnine ni!

IKEA FAMILY - DRUŽINSKI MARATON - Opis trase

Družinsko šolski maraton za vsakogar je namenjen družinam z otroki, šolski mladini ter kolesarjem začetnikom. Proga je dolga 21 km in je popolnoma nezahtevna, brez vzponov. Poteka ob popolni zapori cest, tako da se lahko sproščeno podate na vožnjo po Ljubljani in Ljubljanskem barju. V želji, da bi se vas udeležilo kar največ, štartnine ni. Ob tem vam bomo poklonili še okrepčilo ob progi ter malico in spominsko kolajno na cilju.

Družinsko-šolski maraton za vsakogar je tako prava promocija rekreacije in kolesarstva in je del posebnega projekta, namenjenega učencem osnovnih šol. Temeljni cilj projekta je spodbujati otroke k vožnji s kolesom in aktivnemu preživljanju prostega časa s starši. Osrednji del projekta je udeležba vse družine na maratonu, ob tem pa prirejamo še prvenstvo ljubljanskih osnovnih šol v spretnostni vožnji in množičnosti udeležbe. Projekt je deležen tudi precejšnje medijske pozornosti, ki bo prispevala k ukvarjanju s športom, zlasti s kolesarstvom.

Maraton bo v soboto,  11. 6 . 2022 ob 9:00 - KONGRESNI TRG  (Ljubljana).Štart bo v Ljubljani ob 9:00 na Slovenski  cesti (Drama), proga poteka do Zoisove, kjer se zavije levo in nadaljuje do križišča z Grudnovo, kjer se zavije desno do Prulskega mosta. Nadaljuje se desno po Opekarski do Hladnikove, kjer se zavije levo in nadaljuje do križišča z Ižansko cesto, kjer se zavije desno in nadaljuje do križišča za Črno vas ter nadaljuje proti Igu. Na križišču za Mateno se zavije desno in nadaljuje do Matene, kjer se zavije levo za Iško Loko. V Iški Loki je na športnem igrišču predvidena okrepčevalnica in 10 min postanek. Nadaljuje se po cesti Iška loka proti Ljubljani. Družinski maraton se vrača v nasprotni smeri prihoda Hladnikova, desno Opekarska, Trnovski pristan, Krakovski nasip, Zoisova in Slovenska cesta (Drama).

IKEA FAMILY - DRUŽINSKI MARATON - profil trase

TRASA 2022: https://www.alltrails.com/explore/map/druzinski-maraton-2022-9fa04f8?u

IKEA FAMILY - DRUŽINSKI MARATON - časovnica

IKEA FAMILY – DRUŽINSKI MARATON

sl_SISlovenščina