MARATON FRANJA BTC CITY
156 km

Proga poteka od štarta v BTC Cityu levo na Šmartinsko cesto, zavije levo na Kajuhovo, nadaljuje po Kajuhovi, Litijski in Poljanski cesti, zavije levo na Roško in nadaljuje do Karlovškega mostu, kjer zavije desno na Karlovško, nadaljuje po Zoisovi, Aškerčevi in naprej po Tržaški.

TRIGLAV MALI MARATON FRANJA 
97 km

Trasa in časovnica malega maratona Franja je zasnovana tako, da poteka po isti poti kot originalni Maraton Franja. Oba se začneta v BTC City (Ljubljana); pot je enaka prvih 7 kilometrov, do Dolgega mostu. Tam se Mala Franja odcepi in nadaljuje skozi Kozarje. Naprej gre pot skozi Dobrovo in Horjul do Vrzdenca. Proga nato vodi skozi Lučine do Gorenje vasi, kjer se zopet priključi Veliki Franji in poteka skupaj z njo po enaki časovnici ter progi do cilja v BTC City.

VOŽNJA NA ČAS
22/44 km

Start kronometra je na Ameriški aveniji pred Kristalno palačo v BTC City-u. Trasa poteka po Ameriški aveniji do Šmartinske ceste, kjer se zavije desno na Šmartinsko cesto. Po Šmartinski cesti se nadaljuje v dolžini dobrih 4km naravnost do križišča s snebersko/zadobrovško cesto, kjer se na semaforju zavije levo proti Šentjakobu. Na semaforju v Šentjakobu naravnost skozi Podgorico, Dragomelj do Domžal, kjer je obrat na Ljubljanski cesti in po isti trasi nazaj v BTC City. Na Šmartinski cesti se preide na nasprotni pas dvopasovnice, ki bo razmejena s stožci. V cilj se prihaja po nasprotnem voznem pasu.

MEDEX Family DRUŽINSKI MARATON
21 km

MEDEX Family DRUŽINSKI MARATON je namenjen družinam z otroki, šolski mladini ter kolesarjem začetnikom. Proga je dolga 21 km in je popolnoma nezahtevna, brez vzponov. Poteka ob popolni zapori cest, tako da se lahko sproščeno podate na vožnjo po Ljubljani in Ljubljanskem barju. V želji, da bi se vas udeležilo kar največ, štartnine ni. Ob tem vam bomo poklonili še okrepčilo ob progi ter malico in spominsko kolajno na cilju.

VZAJEMKOV OTROŠKI KOLESARSKI IZZIV
1200 m

Krožna vožnja po SLOVENSKI CESTI – štart v bližini KONGRESNEGA TRGA

Preberi več >>

BARJANKA HERVIS
72 km

Dogodek Barjanka ali Kolesarsko doživetje na Ljubljanskem barju. Barjanka je turistično športni dogodek, ki povezuje lokalno skupnost, občine, ponudnike in društva. Trasa “Barjanke” bo potekala po vseh občinah v krajinskem parku in bo dolga približno 72 km.

Trase

sl_SISlovenščina