Advanced Heading

MEDIA REPORTS

June, 2024

FRANJA, PRAZNIK ZA 100.000 SLOVENCEV

Impresivna številka tistih, ki so vrteli pedala, je le delček praznika, ki ni več samo kolesarski. Franja je postala veselica brez primere, ki se je ob cestah od Ljubljane do Kladja in nazaj udeleži 100.000 Slovencev.

READ MORE >

May, 2024

NEKOČ SMUČARJI, ZDAJ KOLESARJI

Rekreativnih kolesarjev je v Sloveniji ogromno, priljubljenost kolesarstva je zelo očitna tudi pri mladih. Kot je imela nekoč vsaka družina štiri pare smuči, mora zdaj imeti štiri kolesa ali še kakšnega več

READ MORE >

June, 2023

GONI, JEJ, PIJ, TRPI IN UŽIVAJ.

42. Franja je bila spet praznik brez primere, ki je na slovenske ceste privabil 5188 kolesark in kolesarjev. Navijačev ob cestah nismo šteli, se pa pred vojsko podpornikov Franje lahko skrije tudi Planica.

READ MORE >

June, 2023

FRANJA DELI VOZOVNICE NA SVETOVNO PRVENSTVO.

Prijavljenih je okoli 400 tujcev iz okoli 30 držav, od bližnjih do Turčije, Jordanije, Brazilije, Norveške … K nam prihajajo, ker jim je maraton všeč in ker lahko dosežejo normo za Glasgow, kjer bodo letos del istega SP kot profesionalci

READ MORE >

May, 2023

LJUBLJANA JE ZAGOTOVO KOLESARSKO MESTO

Pri Franji opažamo, da se je iz leta v leto udeležujejo isti kolesarji, tudi iz tujine, ki vsako naslednje leto pripeljejo s seboj še kakšnega novega udeleženca.

READ MORE >

May, 2023

FRANJA SE RAZVIJA NAPREJ

Danes je Franja vzor za prireditelje tudi v tujini, tako brezhibno organizacijo jim zavida tudi marsikatera profesionalna dirka.

READ MORE >

June, 2022

NA FRANJO MORAŠ VEDNO PRITI PRIPRAVLJEN, SICER TE KLANCI POHRUSTAJO

Franja je vedno izziv za vsakogar. Nekateri jo jemljejo nadvse resno in poskušajo vsako leto izboljšati svoj čas, drugi se pridejo predvsem zabavat in se na trasi pogosto ustavljajo.

READ MORE >

June, 2022

MED VSEMI UDELEŽENCI NA FRANJI VOZI ŽE TRETJINA ŽENSK

S Franjo smo iz enodnevnega lokalnega dogodka v 20 letih naredili pravo evforijo, vseslovensko gibanje. Kolesarstvo je danes nacionalni šport številka 1, saj kar 42 odstotkov Slovencev, ki se ukvarjajo s katerim koli športom, kolesari.

READ MORE >

June, 2022

FRANJA SPET PRAZNIK

Danes in jutri bodo na največji slovenski prireditvi za ljubiteljske kolesarje pedala vrteli vsi od malčkov do 80-letnikov.

PREBERI VEČ >

May, 2022

GRE ZA OBIČAJNO NEOBIČAJNO KOLESARSKO DIRKO

S Franjo smo iz enodnevnega lokalnega dogodka v 20 letih naredili pravo evforijo, vseslovensko gibanje. Kolesarstvo je danes nacionalni šport številka 1, saj kar 42 odstotkov Slovencev, ki se ukvarjajo s katerim koli športom, kolesari.

PREBERI VEČ >

May, 2022

ŠTART FRANJE NA AVENIJI TADEJA POGAČARJA?

Maraton Franja je ena od redkih množičnih športnih prireditev ne le v Sloveniji, temveč v Evropi, ki se ni zaustavila v času pandemije covida-19.

PREBERI VEČ >

June, 2021

MARATON FRANJA KOT DRUŽINSKI ČLAN

V naši hiši ni dneva, ko ne bi bila Franja omenjena vsaj enkrat. Vendar se stvar tukaj ne konča, o njej govorimo tudi na družinskih kosilih, s prijatelji in znanci.

PREBERI VEČ >

June, 2021

40 LET MARATONA FRANJA

Med tremi največjimi slovenskimi prireditvami, ki tako močno dišijo po športu - to so Planica, Ljubljanski maraton in Maraton Franja, je ni, ki je Delo ne bi vzelo za svojo. To je prireditev, ki povezuje vso državo, in v zadnjih letih se zdi, da je bolj vseslovenska, kot je zgolj zemljevid, ki ga Franja riše na svojih poteh iz prestolnice in nazaj. 

PREBERI VEČ >

June, 2021

FRANJA JE POLETNA PLANICA.

Ob progi malega kolesarskega maratona Franja se je zbrala Slovenija.

PREBERI VEČ >

June, 2020

ČAS JE ZA POČITEK IN NOV ZAČETEK.

V slovenskem rekreativnem kolesarskem letu se sezona deli na dva dela: obdobje pred Franjo in na sezono po njej.

PREBERI VEČ >

June, 2019

REKREACIJSKA DIRKA VSEH DIRK.

Dirka je uvrščena v zlato ligo maratonov Mednarodne kolesarske zveze, in ko je bila pred leti na obisku komisija UCI-ja, se kar niso mogli načuditi, kako nizka je prijavnina. Rekli so, da bi morala biti vsaj dvakrat višja.

PREBERI VEČ >

June, 2019

KOLESA SE VRTIJO KOT PRED 5000 LETI.

čeprav gre za relativno novo kolesarsko traso, ima to čudovito srečanje kolesa in Barja pravzaprav že zelo dolgo zgodovino. Lahko bi celo rekli – večtisočletno! Prav tukaj so namreč našli najstarejše kolo z osjo na svetu. Kolesa, Barje in ljudje so bili tako že od pradavnine povezani v neločljivo celoto.

PREBERI VEČ >

June, 2018

PROFESIONALCI BI BILI DVAJSET MINUT HITREJŠI

Nekdo je javil, da je na cesti na levi strani večja luknja in bi lahko kdo razbil kolo, pa sem ga prosil, naj kar sam popravi. Obljubil je, da bo to storil.

PREBERI VEČ >

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve
Open Privacy settings