Spoštovani ljubitelji rekreativnega kolesarstva, pokrovitelji in partnerji Maratona Franja BTC City 2020

39.MARATON FRANJA BTC CITY BO 5.IN 6.SEPTEMBRA 2020

Organizacijski odbor 39. Maratona Franja BTC City 2020 je ob veliki podpori ljubljanskega župana, Zorana Jankoviča, posvetovanju z mednarodno kolesarsko zvezo UCI in slovensko zdravstveno stroko, sprejel sklep, da se 5.in 6.septembra 2020 organizira 39.maraton Franja BTC City.

Program:

·        sobota 5.september: Barjanka, Družinski maraton in Otroška preizkušnja, start iz Kongresnega trga v Ljubljani,

·        nedelja, 6.septembra, Mala in Velika Franja, start in cilj v BTC City Ljubljana.

Pandemija virusa Covid 19 je začasno ustavila normalno vsakdanje življenje in organizacijo množičnih športnih prireditev, med drugim tudi pripravo legendarnega, mednarodnega kolesarskega maratona Franja, ki je že več kot 15 let del prestižne svetovne serije UCI Grand Fondo World Tour.

Organizacijski odbor 39. Franje se je globoko zavedel vseh posledic gospodarske in družbeno-socialne krize po koncu pandemije in dejstva, da bodo na resni preizkušnji tudi množični športni dogodki in njihovo ponovno oživljanje. Vendar se je pandemija na srečo v Sloveniji umirila, družabno življenje in športni dogodki se počasi vračajo, partnerji in pokrovitelji Franje pa so v večini, čeprav v zmanjšanem obsegu, ostali zvesti in naklonjeni letošnji izvedbi Franje.

V preteklih mesecih so ljubitelji kolesarjenja iz dneva v dan, predvsem na družbenih omrežjih, izražali vse večjo podporo Franji in navijali, da se njena tradicija kljub krizi ne prekine. Franja se je očitno zasidrala globoko v njihova srca. V dneh, ko bi se prvotno morala odvijati 39. izvedba, (med 12. in 14.junijem),  so se kolesarji množično podali na njene trase. KD ROG pa je v znak spoštovanja do tega legendarnega maratona in naše lepe dežele ter njenega neokrnjenega okolja, 12. in 13. junija pripravil čistilno akcijo: Očistimo trase Maratona Franja BTC City, ki se jo je udeležilo več kot 200 članov kluba in njihovih družinskih članov, ki so na prav poseben način – s kolesi, očistili več kot 300 kilometrov tras. Akciji se je na trasi Barjanke pridružilo tudi dva ducata novinarjev, članov Društva turističnih novinarjev Slovenije, zmagovalec Franje 2018, Alexander Steffens ter olimpijec, judoist Sašo Jereb.

Kot je v Nedelu nedavno zapisal Miha Hočevar, se Franja ne preda brez boja!

Gorazd Penko, direktor Maratona Franja BTC City

Jože Mermal, predsednik organizacijskega odbora Maraton Franja BTC City

Aleks Štakul, predsednik KD ROG

Starejša objava

Preko 5000 kolesarjev uživalo na tirih dobre stare Franje

Novejša objava

OD LJUBLJANE PROTI TRSTU – NEDELJA 18.9.2022

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve
Open Privacy settings