PREDSTAVITEV

Z dobro ekipo se daleč pride.

Verjamemo, da je Franjina zgodba tako dolgotrajna in vzdržna zato, ker povezuje same dobre stvari. Povezuje dobre ljudi in dobre poslovne partnerje. Povezuje različne generacije, profesionalne in rekreativne športnike ter navijače. Povezuje ljubezen do športa in občutek svobode. Povezuje skrb za telo, dušo in planet.

Jože Mermal
Predsednik organizacijskega odbora

Franja je splet zgodb ljudi, brez katerih Franje ni.

NAJBOLJ MNOŽIČNA KOLESARSKA PRIREDITEV

Maraton Franja BTC City je najbolj množična kolesarska prireditev v Sloveniji in je tudi ena od največjih kolesarskih prireditev za rekreativne in amaterske kolesarje na globalni ravni.

ŠPORTNO REKREATIVNI DOGODEK ZA VSE STAROSTI

Športno-rekreativni dogodek z najdaljšo tradicijo v Sloveniji je bil prvič organiziran 22. julija 1982, pod vodstvom Zvoneta Zanoškarja in na pobudo Toneta Fornezzija-Tofa.

DEL SVETOVNE SERIJE UCI GRAN FONDO

Leta 2012 je postal eden izmed osmih maratonov, ki so vstopili v svetovno serijo UCI Gran Fondo World Serie1s. Danes je v tej najbolj prestižni seriji 31 maratonov iz vsega sveta.

VEČ KOT 150.000 URADNO REGISTRIRANIH KOLESARJEV

V dosedanjih letih se je Maraton Franja BTC City ponašal z več kot 150.000 uradno registriranimi kolesarji iz več kot 80 držav sveta, od tega je bilo več kot 23.000 ženskih kolesark.

ZA MNOGE OSREDNJI DOGODEK KOLESARSKE SEZONE

V teh letih je doživel številne preizkušnje in pridobil ugled osrednjega dogodka sezone tako za slovenske kot tudi tuje kolesarske navdušence.

NEPREGLEDNE MNOŽICE NAVIJAČEV OB TRASI MARATONA

Maraton Franja BTC City se lahko pohvali, da ima ob progi vsako leto nekaj 10.000 gledalcev, ki ustvarjajo vzdušje največjih dirk. Ljudje tako množično podpirajo maraton, čeprav na njem ni profesionalcev.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve
Open Privacy settings