MEDEX DRUŽINSKI MARATON - Opis trase

Družinsko šolski maraton za vsakogar je namenjen družinam z otroki, šolski mladini ter kolesarjem začetnikom. Proga je dolga 21 km in je popolnoma nezahtevna, brez vzponov. Poteka ob popolni zapori cest, tako da se lahko sproščeno podate na vožnjo po Ljubljani in Ljubljanskem barju. V želji, da bi se vas udeležilo kar največ, štartnine ni. Ob tem vam bomo poklonili še okrepčilo ob progi ter malico in spominsko kolajno na cilju.

Družinsko-šolski maraton za vsakogar je tako prava promocija rekreacije in kolesarstva in je del posebnega projekta, namenjenega učencem osnovnih šol. Temeljni cilj projekta je spodbujati otroke k vožnji s kolesom in aktivnemu preživljanju prostega časa s starši. Osrednji del projekta je udeležba vse družine na maratonu, ob tem pa prirejamo še prvenstvo ljubljanskih osnovnih šol v spretnostni vožnji in množičnosti udeležbe. Projekt je deležen tudi precejšnje medijske pozornosti, ki bo prispevala k ukvarjanju s športom, zlasti s kolesarstvom.

Maraton bo v soboto,  11. 6 . 2022 ob 9:00 - KONGRESNI TRG  (Ljubljana).Štart bo v Ljubljani ob 9:00 na Slovenski  cesti (Drama), proga poteka do Zoisove, kjer se zavije levo in nadaljuje do križišča z Grudnovo, kjer se zavije desno do Prulskega mosta. Nadaljuje se desno po Opekarski do Hladnikove, kjer se zavije levo in nadaljuje do križišča z Ižansko cesto, kjer se zavije desno in nadaljuje do križišča za Črno vas ter nadaljuje proti Igu. Na križišču za Mateno se zavije desno in nadaljuje do Matene, kjer se zavije levo za Iško Loko. V Iški Loki je na športnem igrišču predvidena okrepčevalnica in 10 min postanek. Nadaljuje se po cesti Iška loka proti Ljubljani. Družinski maraton se vrača v nasprotni smeri prihoda Hladnikova, desno Opekarska, Trnovski pristan, Krakovski nasip, Zoisova in Slovenska cesta (Drama).

MEDEX DRUŽINSKI MARATON - profil trase

TRASA 2022:
https://www.alltrails.com/explore/map/druzinski-maraton-2022-9fa04f8?u

MEDEX DRUŽINSKI MARATON - časovnica

MEDEX – DRUŽINSKI MARATON

sl_SISlovenščina